Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Zondag 3 december 2017 – Voorlopig de laatste Taizévesper

  taizeNa de eerste Taizé jongerenreis in 1994 bleek er behoefte aan een maandelijks moment van verstilling, van meditatie, rust en zingen en zo ontstonden onze Taizévespers, geënt op de diensten in Taizé. De vespers bleken in een behoefte te voorzien. Jongeren waren er bij betrokken, er was een Taizékoor, er waren solisten en veel bezoekers. In de loop der jaren raakten de jongeren echter steeds meer betrokken bij het Hemels Gelag en de Taizévespers werden grotendeels bezocht door volwassenen.

  De werkgroep (grotendeels ex-Taizégangers) heeft zich in de periode januari 2016 – oktober 2017 beraden of we als geloofsgemeenschap door moesten gaan, mede omdat het bezoekersaantal terugliep tot nog gemiddeld zo’n 20 bezoekers. En de realiteit leerde dat met slechts een handjevol bezoekers het (bij voorkeur meerstemmig) zingen niet tot zijn recht komt. We hebben ons beraden over een andere opzet en een ander moment met in het achterhoofd de Stilteruimte na de nieuwbouw. Nu dat nog op zich laat wachten, hebben we de knoop doorgehakt en besloten m.i.v. 1 januari 2018 te stoppen met de Taizévespers. We nemen als het ware een ‘time-out’. Zodra de nieuwbouw klaar is gaan we zoeken naar een tijd en een vorm om samen stil te zijn, om tot jezelf te komen én tot God na de drukte van alledag.

  Als werkgroep komen we dan vast bij u terug in de hoop dat u met ons mee wilt denken. Dus wat ons betreft…. Tot ziens!
  Geïnteresseerden kunnen in die tussentijd altijd contact opnemen via taizévespers@3ranken.nl. Misschien weten we elkaar te inspireren tot een nieuwe opzet voor Taizévespers.

  De werkgroep: Wilma, Kees, Peter, Francine, Laurence, Carla, Anneke