Wijd open ogen: Engelenbeelden

Bestaan engelen? Hoe zien ze er uit? Wanneer kun je ze zien?
Over engelen wordt vaak vragenderwijs gesproken, maar engelen bestaan echt! In de bijbel wordt veel over engelen gesproken, maar dan worden niet de lieve, mollige wezentjes bedoeld, al of niet met pijl en boog.
Engelen bestaan en boezemen ontzag in. “Vreest niet”, zo begint hun spreken vaak. Maar hoe zien engelen er dan uit…..

Op 30 november organiseert VONC een “Wijd open ogen, kunst als spiegel van de ziel”.
Gast is Ela Venbroek-Franczyk. Arie van der Plas gaat met haar in gesprek. Ook zal er gelegenheid zijn om zelf vragen te stellen en haar beelden te bekijken.

Ela is opgeleid aan de kunstschool in Polen in beeldhouwkunst en restauratietechnieken. Ze werkt veel voor musea en overheidsinstellingen, maar ook particulieren weten haar te vinden.

Sinds 2012 maakt Ela houten engelenbeelden. Het is haar grote passie. Geïnspireerd door een beeld van de aartsengel Michael zoekt ze naar eenvoud. Die vindt ze o.a. in de vormen van gekloofd hout. De jaarringen vertellen verhalen, raken de tijd aan….waar heeft de boom weer en wind doorstaan? Bij het zien van stukken gekloofd hout komt bij Ela de inspiratie naar boven en schept ze, met minimaal ingrijpen engelenbeelden. Elke engel die zij maakt heeft een individueel karakter, een eigen naam, een eigen verhaal.

De engelenbeelden zijn geëxposeerd geweest in o.a. de Sint Bavo te Haarlem, de Domkerk in Utrecht en de Grote kerk in Dordrecht. De beelden zullen dit najaar ook enige tijd geëxposeerd worden in De Drie Ranken.
Wo 30 november, 15.00 uur in de kerkzaal in De Drie Ranken. Toegang: € 2,50 (inclusief een kopje koffie/thee). Aanmelden verplicht via vonc@3ranken.nl of met een briefje met daarop naam en telefoonnummer in de brievenbus van De Drie Ranken.