Jaarthema 2023-2025: ‘Kom vanavond met verhalen’

Voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025 is gekozen voor het thema ‘Kom vanavond met verhalen’. Deze woorden komen uit het welbekende gedicht Vrede van Leo Vroman. De laatste regels luiden:

Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen,
en herhaal ze honderd malen:
honderd malen zal ik wenen.

Verhalen delen

Geloof en kerk-zijn bestaan bij de gratie van verhalen en het delen daarvan. Zowel geloofsverhalen uit de Bijbel, als uit de bredere traditie. Ook ‘onze’ levensverhalen en die van anderen horen daarbij. Verhalen geven zin.

Uitnodigende kerk

We willen een uitnodigende kerk zijn (kom!), waarin we verhalen delen die uitdagen, ontroeren, verrassen en wegen wijzen. Maar het thema bevat ook de oproep om naar verhalen van anderen te luisteren. Naar verhalen van ‘buiten’ en ‘buitenstaanders’. Woorden geven en delen, maar ook luisteren dus.

Kom…met verhalen… ook dat van jou en van jou. Dan worden het twee rijke seizoenen!

Bekijk het overzicht van de jaarthema activiteiten

In de periode van september 2023 t/m september 2025 zijn en worden er tal van activiteiten rond het jaarthema georganiseerd. Houd daarvoor de berichten op de website in de gaten of kijk, voor een historisch overzicht, op deze pagina met activiteiten en berichten.
Let op: de linkjes voor meer informatie werken niet op deze pagina. Ga daarvoor naar de activiteitenkalender en zoek het evenement op. Het linkje met ‘lees verder…’ werkt wel.

Vorige jaarthema’s:

2021-2023: VerduurSamen