All Souls All Mates

Allsoulsallmates

Vrijdagavond 3 november vanaf 19:45 uur worden weer ruim 7000 kaarsjes aangestoken in de openbare tuin van de Drie Ranken aan de Eglantierlaan. Voorafgaand is er vanaf 19:00 uur het LichtUur in de grote zaal van de Drie Ranken. Een bijeenkomst met muziek, verhalen en film, gelinkt aan een thema dat te maken heeft met afscheid. Dit jaar is het thema: ‘Als je nou eens niet… dood zou gaan’. Het LichtUur en de All Souls All Mates kaarsenactie is bedoeld voor alle bewoners van de wijk De Maten.

Wil je alleen naar de kaarsjes? Dat kan: iets na 19:45 uur spreekt wethouder Sunita Biharie in de mooie gemeenschapstuin van De Drie Ranken en geeft zij het startsein voor het aansteken van de duizenden kaarsjes. Een karwei dat met hulp van vele wijkbewoners geen karwei blijkt te zijn, maar een mooie happening!  Er is livemuziek en een café om elkaar te ontmoeten. Naast de kaarsjes zijn er diverse andere activiteiten die erop zijn gericht om verbondenheid met elkaar te ervaren (bijvoorbeeld: een vijver met bootjes waarop je de naam van een geliefde kunt schrijven, een spiegeltent, de HemelDichter en de disgenotentafel). Al deze activiteiten nodigen uit om te delen wat leeft aan verdriet en goede herinneringen aan mensen die je, op welke manier dan ook, uit het oog verloren bent. Om 21.00 uur is de kaarsenactie afgelopen.

Als je dat fijn vindt, kun je namen doorgeven van mensen die je (uit het oog) verloren bent en die je dierbaar zijn. De namen en teksten worden dan getoond op een beamerscherm. Dit kun je doen tijdens de kaarsenactie, maar ook op de Gedachtenispagina op deze website. Klik daarvoor op: Gedachtenispagina.

In de gedachtenisviering op de aansluitende zondag wordt aandacht besteed aan de mensen uit de geloofsgemeenschap die het afgelopen jaar overleden zijn.

Wil je helpen bij het opbouwen van dit kaarsenspektakel? Graag! Mail naar allsoulsallmates@3ranken.nl en er wordt contact met je opgenomen. Het opbouwen begint ‘s ochtends vanaf 10:00 uur. Je kunt ook een deel van de dag helpen.

Beelden van vorige jaren:

P1020254

P1020270

P1020280

 

 

P1020265

P1020272

P1020285