Oliebollenactie

De oliebollenactie is een jaarlijks terugkerende actie. Vorig jaar deden we dat voor het eerst in het nieuwe kerkgebouw. Dit werd na de corona-jaren weer een succes.

Dit jaar wordt het voor de 30e keer gehouden. Er worden ongeveer 8.000 oliebollen en 2.000 appelbeignets gebakken. Met bijna 100 medewerkers is de actie al jarenlang een succes: het zorgt voor verbinding tussen alle medewerkers en het levert ook nog geld op. De oliebollen en appelbeignets worden gebakken en verkocht bij de Drie Ranken.

Goede doelen

De opbrengst gaat naar een diaconaal doel en/of een doel van onze eigen kerk De Drie Ranken. Dit jaar is een deel van de opbrengst voor de kledingbank “Sant’Egidio”. Daarnaast bakken we bijna 2000 oliebollen voor de klanten van de voedselbank. 

Komende actie

De Oliebollenactie vindt plaats in en naast onze nieuwe kerk. Buiten wordt gebakken in een tent naast de kerk en binnen wordt het afgewerkt, ingepakt en voor de deur ook verkocht. Op de slotdag is er ook verkoop bij de Berghorst en Onze Lieve Vrouwe kerk in de Hoofdstraat .

Aanmelden

Wil je meehelpen?
Vanaf november worden alle oud-medewerkers benaderd of ze weer mee willen doen. Ook kun je opgeven door een mail te sturen naar oliebollen@3ranken.nl waarin je aangeeft wat je zou willen doen en op welk tijdstip. Wij gaan dan vervolgens proberen hiermee een goede planning te maken.
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden.

Oliebollen kopen

Via de website kun je oliebollen en appelbeignets bestellen door het bestelformulier (actief als de actie loopt) in te vullen.

Contact

De actie wordt gecoördineerd door de oliebollencommissie, bestaande uit de volgende leden: Bert Wolters,  Peter Hoffer, Tijs Winkels en Cees van der Eems. De commissie is te bereiken via oliebollen@3ranken.nl

Klik voor verslag 2023
Klik voor verslag 2022