Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Waarover gaat het?

Drie Ranken Logo
 1. Blok 1: Jong & oud

  Gesprekken tussen tieners en ouderen, over de thema’s zonde, vertrouwen en talenten
  Als je al wat ouder bent, kun je terugkijken op de dingen die je gedaan hebt. Zou je dezelfde keuzes nog een keer maken of niet? En als je jong bent, liggen alle mogelijkheden nog voor je. Hoe kunnen we van elkaar iets leren? Hierover gingen we in gesprek met ouderen uit onze gemeente.

  Blok 2: Maskers

  Dit blok had twee bijeenkomsten in plaats van drie, vanwege het winterkamp van de MUF in het weekend van 8 februari.
  De beide keren in januari hebben we het gehad over ‘maskers’: de eerste keer over het opzetten van maskers, de tweede keer over het afzetten ervan. Herken je ook wel eens maskers bij jezelf? Waarom zet je ze op? Hoe is het om ze af te zetten? Daarover hebben we samen nagedacht.

  Blok 3: Eet smakelijk!

  In dit blok gaan we het hebben over eten. De eerste bijeenkomst gaan we op speurtocht in de bijbel naar verhalen over eten. De tweede keer gaan we echt proeven van elkaars gerechten, tijdens een gezamenlijke maaltijd. De derde keer staan we stil bij het vieren van de Sedermaaltijd, de laatste maaltijd van Jezus voordat hij gekruisigd werd. Als afsluiting van dit blok nemen we deel aan de Sedermaaltijdviering in de Stille week, op 17 april.
  De tweede bijeenkomst in dit blok is op 22 maart, waarbij we een gezamenlijke maaltijd houden in de bovenbouw. Op deze zaterdag wordt de musical opgevoerd, waar we na de maaltijd samen naar toe gaan.