Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Vorming / Ontmoeting – VONC

Drie Ranken Logo
 1. vonc_logo

  We verstaan ons leven als een onderweg zijn. Zo doet het leven zich immers aan ons voor. Eenmaal geboren is ons leven een reis. We zijn niet de enige die onderweg zijn. We ontmoeten op onze levensweg mensen die net als wij op weg zijn. De bijbelse verhalen spreken er over dat je als mensen die onderweg zijn, aan elkaar gegeven bent. Om broeder of zuster te zijn, om naaste te zijn, om voor elkaar tochtgenoot te zijn. Wie onderweg echt aanwezig is, zal ervaren hoe waardevol mensen voor elkaar kunnen zijn. Je bent oprecht geïnteresseerd in elkaar. Je ervaart in elkaar een praktische hulp ter ondersteuning voor onderweg, maar je vindt bij elkaar ook een spirituele verrijking. Zo kan het in het onderlinge contact komen tot een uitwisseling van wat je beweegt. Dat kan herkenning en nieuwe inspiratie geven. Misschien ook wel nieuwe energie om aan toekomst te bouwen. Onderweg zijn staat altijd in het perspectief van toekomst. Je bent immers niet achteruit onderweg, maar altijd naar voren gericht.

  Algemeen:

  • Alle avonden vinden plaats in het Kerkcentrum De Drie Ranken (de Maten) tel. 055-533 2539
  • De begintijd is meestal om 20.00 uur. De filmavonden beginnen om 19.30 uur.

  Vonc brengt prikkelende, vaak spirituele onderwerpen voor het voetlicht met het doel om mensen te informeren of aan het denken te zetten.

  • “Onderzoekt alles maar behoudt het goede”, is ons motto.
  • Wij willen graag dat ieder die dat wil, onze avonden kan bezoeken. De entreeprijs mag geen belemmering zijn. Daarom zijn we het experiment gestart om te werken met vrijwillige bijdragen.

  De coördinatoren van de (oecumenische) werkgroep VONC zijn:

  Hans Hase
  Gré Koelewijn
  Ad Wijlhuizen
  Carine van Geffen (penningmeester)
  Bea de Kruijk
  Hetty Sips
  Bas Barendrecht

  Het mailadres voor alle vragen over en aanmeldingen voor activiteiten is vonc@3ranken.nl
  Wanneer u met ons als bestuur contact zoekt schrijf dan een mail aan: voncbestuur@3ranken.nl