Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Vonc film: The story of the weeping camel. – 7 oktober 19.30 uur

  Ondanks de strengere regels die nu gelden i.v.m. corona wil VONC de filmavond van komende week woensdag wel door laten gaan. Zoals bij de laatste filmvoorstelling hebben we alle denkbare veiligheidsvoorschriften in acht genomen en hadden we toch, zelfs bij anderhalve meter,  een fijn ontmoetingsmoment.
  Vonc film 7 okt 2020De film van komende woensdag  dateert uit 2003 en vertelt het waargebeurde verhaal over het leven van een herdersfamilie in de Mongoolse Gobi-woestijn. In het voorjaar helpt het gezin bij de geboorte van de kamelenkalveren. Eén van de kamelen brengt na een zware bevalling een zeldzaam wit kalf ter wereld. De moeder verstoot het kalf echter en weigert melk en moederzorg te geven. De twee zoontjes van de familie worden op reis door de woestijn gestuurd om in de stad een muzikant te zoeken die het hoosh-ritueel kan uitvoeren, een muziekritueel dat de moeder met haar jong moet verzoenen.  The Story of te Weeping Camel was tijdens het Filmfestival Rotterdam de publiekslieveling  en het was echt vechten voor een kaartje!
  Het mooie van deze film is dat je ook in een volstrekt andere cultuur universele dingen herkent: de band tussen mens en dier bij boerenfamilies,  de menselijke solidariteit en het zorgen voor elkaar, de lokroep van de moderne wereld met al zijn verleidelijkheden, kinderen die spelen en huilen en luisteren naar de verhalen van ouders en grootouders en ook het beroep dat mensen doen op hogere machten als laatste redmiddel.
  Een prachtige warme docu-achtige film.

  Plaats: Grote Jeugdruimte; tijd: 19.30 uur (toegang jeugdruimte vanaf 19.15 uur);
  Bijdrage € 4,–     gepast betalen bij ingang; van te voren aanmelden verplicht: per mail: vonc@3ranken.nl of telefonisch: 06-21638516.
  Bij twijfels over gezondheid s.v.p. niet komen en afmelden.

  What do you want to do ?

  New mail

  What do you want to do ?

  New mail