Vasten = loslaten

Tijdens de 40-dagentijd, die begint op Aswoensdag, is er gelegenheid om samen met anderen een vasten-traject af te leggen. Vasten heeft van origine betrekking op je eet- en drinkgewoontes. Toch gaat het verder dan dat alleen. Het zou jammer zijn wanneer de 40-dagentijd geen aanleiding vormt om je ook geestelijk te vormen.

Veel dingen die je doet zijn tot gewoontes geworden. Daar is niets mis mee. Want zonder gewoontes kun je als mens niet leven. Maar er zijn ook gegroeide gewoontes die niet (langer) goed voor je zijn. Gewoontes die niet als heilzaam ervaren worden. Of gewoontes die wachten om ingeoefend te worden.

vasten

 

 

 

 

 

In het programma Vasten = loslaten bieden we inspiratieteksten voor elke dag. Daarnaast bieden we tips die je helpen stil te staan bij gewoontes op het gebied van eten en drinken, hoe je omgaat met spullen en wat je met een ander kunt delen.

Meedoen?

Na de Aswoensdagviering op 10 februari is er om 20 uur een bijeenkomst om een gezamenlijke start te maken. De informatie wordt digitaal verstrekt. Waar nodig kan deze in geprinte vorm worden uitgereikt. Meer weten? Informeer bij Mariska Litjes of Gertrudeke van der Maas via vastietsvoorjou@3ranken.nl