Taizéreizen

Elk jaar gaat er een groep jongeren in de leeftijd van 17-25 jaar naar Taizé. De internationale oecumenische gemeenschap, die broeder Roger Schutz in 1940 stichtte op een heuvel in Bourgondië in Oost- Frankrijk.

Medio maart zal er een informatie avond gepland worden.  Deze avond is voor diegenen, die nog niet eerder met ons zijn mee geweest naar Taizé. Je krijgt wat meer te horen en te zien, zoals een video, foto’s en logboeken van de afgelopen reizen. Ook zijn er twee jongeren die al eens eerder meegingen.
Van hen hoor je hoe zij de week hebben beleefd. Daarnaast kun je ook vast kijken op www.taize.fr. Maar ben je erg nieuwsgierig geworden en wil je eerder informatie hebben, mail dan even je telefoonnummer naar taizereis@3ranken.nl en we nemen telefonisch contact met je op.

Waarom naar Taizé?

  • Voor de muziek
  • Voor de gezelligheid met de groep
  • Voor de ontmoeting met jongeren uit de hele wereld
  • Om met je geloof bezig te zijn
  • Voor de stiltes
  • Om te lachen en plezier te maken in de OYAK

 

Praktische informatie

We reizen met personenauto’s en we kamperen in door ons zelf meegebrachte tenten. De kosten voor de reis zijn begroot op ongeveer 250 euro. In de prijs zijn alle kosten begrepen van verblijf en vervoer als mede een reis- en ongevallenverzekering. Wil je graag mee, maar is de prijs een bezwaar, schroom dan niet en neem even contact op met een van contactpersonen onderaan deze pagina. We hebben hier een oplossing voor. 

De Taizéreis van 2023 staat gepland voor de week van zondag 9 juli t/m zondag 16 juli.

Contact: Lex Arends, taizereis@3ranken.nl

Taize2008001