Taizéreizen

In de internationale oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (in Bourgondië, Frankrijk) komen elke zomer duizenden jongeren uit de hele wereld bijeen om samen inspiratie op te doen voor hun geloof en hun leven. Je ontmoet veel andere jongeren, er zijn verschillende vieringen, er is ruimte voor persoonlijke bezinning en het is vooral heel gezellig!

Deze reis wordt georganiseerd door de gezamenlijke wijkkerken van de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Er zijn twee leeftijdsgroepen: 15-17 jaar en 18-25 jaar, met ieder een eigen programma.

Op zondagavond 21 januari 2024 is er in de Jachtlaankerk een informatieavond geweest over de komende Taizéreis. Heb je die gemist, kijk dan even onder het kopje Praktische informatie op deze pagina. Ook kun je de video van 2023 bekijken. Of lees dit reisverslag van 2023. Daarnaast vind je informatie op www.taize.fr.

Ben je erg nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten, mail dan even je telefoonnummer naar taizereis@3ranken.nl en we nemen telefonisch contact met je op.

Waarom naar Taizé?

  • Voor de muziek
  • Voor de gezelligheid met de groep
  • Voor de ontmoeting met jongeren uit de hele wereld
  • Om met je geloof bezig te zijn
  • Voor de stiltes
  • Om te lachen en plezier te maken in de OYAK

Praktische informatie

We reizen met personenauto’s en we kamperen in door onszelf meegebrachte tenten. De kosten voor de reis zijn begroot op ongeveer 250 euro. In de prijs zijn alle kosten inbegrepen van verblijf en vervoer, alsmede een reis- en ongevallenverzekering. Wil je graag mee, maar is de prijs een bezwaar, schroom dan niet en neem even contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. We hebben hier een oplossing voor. 

De Taizéreis van 2024 staat gepland voor de week van zondag 14 juli t/m zondag 21 juli.

Contact: Lex Arends, taizereis@3ranken.nl

Taize2008001