Vakantiegeld samen delen, ook nu!

Al jaren is de actie ‘Vakantiegeld samen delen’ er om wijkbewoners die moeilijk rond kunnen komen een hart onder de riem te steken. Dit jaar is deze actie nog belangrijker, want steeds meer mensen hebben het financieel zwaar.

Financieel klem

Velen van ons krijgen in de maand mei vakantiegeld. Om daar iets van te delen met mensen die beduidend minder te besteden hebben, is misschien niet zo moeilijk. En het kan iedereen overkomen dat er ineens veel minder geld te besteden is. Dat geldt bijvoorbeeld voor Anita en Staats die door ziekte van Staats in een uitkeringssituatie belandden. Anita: ‘Ons huisje, waar we al 25 jaar wonen, willen we graag verkopen. We zoeken een huurhuis waar Staats niet meer de trap op hoeft en waar er plek is voor de kinderen. Maar er is geen huurhuis te vinden.’ Staats: ‘Omdat we een koophuis hebben, kunnen we geen aanspraak maken op een tegemoetkoming in de kosten, terwijl ons inkomen is gekelderd. Om rond te komen moeten we naar de voedselbank en onze ouders stoppen ons ook vaak wat toe.’ (Bron: www.kansfonds.nl)

Vakantiegeld delen

Bij zo’n verhaal – en er zijn er heel veel – is het bijna vanzelfsprekend om iets van het vakantiegeld te delen, zodat minima ook een extraatje krijgen. De actie is in april gestart en loopt tot 6 juni 2022.

Je kunt je bijdrage overmaken op NL 69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn (PKN) o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen, of via de QR-code naast dit bericht.

Mogen we – ondanks de inflatie – op je rekenen?

Voor algemene informatie over de actie kijk deze site op Vakantiegeld Samen Delen  of op www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl