De Tuin

De Tuin

De voortuin van De Drie Ranken ‒ die de voor de hand liggende naam De Tuin heeft gekregen ‒ is aangelegd als een Engelse community garden, oftewel een gemeenschapstuin. 

Dit betekent dat het een vrij toegankelijke tuin is, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld op een van de bankjes die er zijn geplaatst. 

De tuin wordt onderhouden door de Tuinwerkgroep die dit werk graag samen doet met andere vrijwilligers uit de wijk De Maten. Dat is ook een aspect van de community garden. Bewoners uit de wijk die zelf geen tuin hebben, maar het leuk vinden om hier maandelijks een paar uur aan tuinonderhoud te doen, kunnen zich hiervoor aanmelden via de Tuinwerkgroep.

Beplanting

De beplanting is droogtebestendig en gedijt goed op de Veluwse zandgrond. Ook zorgen de planten voor een grotere biodiversiteit. Er staan verschillende soorten bomen, struiken en bol- en knolgewassen in, die zoveel mogelijk door het jaar heen takken en bloemen opleveren voor de bloemengroep van de kerk. Naast sierbeplanting staan er ook kruiden in De Tuin, waarvan de kookgroep van De Drie Ranken dankbaar gebruikmaakt.

Tuinwerkgroep

De Tuin van De Drie Ranken wordt onderhouden door de Tuinwerkgroep. De vrijwilligers van deze groep werken aan het onderhoud van De Tuin op elke laatste donderdagmorgen van de maand, vanaf 9.00 uur.

TuinWerkgroep

Woon je in De Maten en vind je het leuk om te tuinieren, maar heb je zelf geen tuin? Dan nodigen wij je van harte uit om ons te komen helpen met het onderhoud. Stuur daarvoor een mailtje naar: detuin@3ranken.nl

Ook als je wel een eigen tuin hebt, ben je uiteraard van harte welkom!