Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Paus Franciscus: wat betekent hij voor de kerk?

  Paus Franciscus weet iedere keer op verrassende wijze het nieuws te halen; kortgeleden weer met zijn afkondiging van een Heilig Jaar waarin de barmhartigheid centraal moet staan, en zijn opmerking dat zijn pontificaat kort zal zijn. Opmerkelijk, want voor pausen is het –ondanks het aftreden van zijn voorganger Benedictus XVI – gebruikelijk aan te blijven tot het overlijden.

  Steeds doet hij van zich spreken en op een of andere manier zijn velen, ook buiten de r.k. geloofsgemeenschap, geraakt door wat hij doet en zegt. Maar wat is zijn invloed op het eeuwenoude instituut dat de kerk is? Gaat hij het verschil maken, of is hij een tussenpaus?

  Op 9 april is in de Emmaüsparochie Stijn Fens te gast, journalist (o.a. voor dagblad Trouw, KRO en RKK) en schrijver. Sinds hij in 1978 als toerist de verkiezing van paus Johannes Paulus II in Rome meemaakte, is hij gefascineerd door het Vaticaan. In 2013 verscheen van zijn hand het eerste Nederlandstalige boek over Paus Franciscus onder de titel “De nieuwe paus”. Eerder schreef hij het boek “Vaticanië – de geheimen van de paus” (2010) en maakte hij een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan. Ook organiseert hij reizen naar de eeuwige stad. Zie voor zijn werk www.stijnfens.nl

  Na de inleiding van Stijn Fens is er gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. In de pauze zijn zijn boeken te koop.

  Datum, plaats en tijd: donderdag 9 april 2015, Emmaüshuis, Stationsstraat 13.

  Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.45 uur. Entree: € 5,00

  Aanmelding: wordt op prijs gesteld i.v.m. beperkte plaatsen. Graag vóór 5 april 2015 via secretariaat@rkapeldoorn.nl (o.v.v. Stijn Fens) of tel. 055- 526 65 00.