Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Over verlamd zijn, gedragen worden, en de kracht van vertrouwen

  Het verhaal van zondag leent zich heel goed voor bibliodrama. Dat gaat het beste in kleine groepen, maar zondag wil ik in de huid kruipen van de personen in het verhaal.

  Ik zie een verlamde man en vraag me af, hoe het is om afhankelijk te zijn van anderen, wat mij verlammen kan. Maar ook: hoe goed is het als je je door anderen gedragen weet…

  gedragen

  Ik zie vier helpers, en ben onder de indruk van hun vertrouwen in een oplossing voor hun vriend. Over welke barrières brengt mijn vertrouwen, mijn geloof me?

  Ik zie een menigte mensen: omstanders zonder gezicht. Mensen die eigenlijk de weg versperren voor de verlamde. Wanneer ben ik een sta-in-de-weg voor een ander?

  En ik zie Jezus: bevrijdend mens vanuit zijn vertrouwen op God. Hij ziet een mens die zijn bestemming dreigt mis te lopen en vraagt zich af hoe het zo ver gekomen is. En ik vraag mezelf af: luister ik naar de stem diep van binnen, de stem van mijn ziel, waarin ik God kan verstaan?

  Kortom – stof genoeg voor inspiratie te putten voor vandaag en morgen We lezen Marcus 2,1-12.

  Aan het einde van de viering krijgen jongeren het licht van de Paaskaars mee bij het begin van de nieuwe viering Connect@ – die zondag start. Welkom bij Connect@ voor 15+ in de bovenbouw, vanaf 11.45 uur. Viering duurt van 12-13 uur. Aansluitend word je getrakteerd op een lunch!