Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

‘Oud Geleerd, Jong Gedaan’ in De Maten Apeldoorn

OGJG Drie Ranken Logo
 1. OGJGOud Geleerd, Jong Gedaan ?

  U denkt nu wellicht, ‘hé, dit klopt niet, het is net andersom!’. In dit geval beschrijft het echter precies waar wij u voor uitnodigen. Een reeks van 4 colleges van een uur binnen hetzelfde thema, in 4 achtereenvolgende weken, waarvan de eerste reeks in oktober 2019, gegeven door enthousiaste en deskundige studenten (HBO + universitair). Over een uitdagend onderwerp. Tijdens het college krijgt u de mogelijkheid mee te praten en denken over het onderwerp, en ook na het college bent u van harte welkom om met elkaar door te praten.

  De colleges zijn laagdrempelig en algemeen toegankelijk, voor iedereen die geïnteresseerd is. In de praktijk richten we ons wel voornamelijk op de doelgroep 60+. Daarom organiseren we de colleges ook overdag.

  Het is inmiddels door de praktijk bewezen en ook door wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat het voor een gezonde geest en een goed welbevinden ongelooflijk belangrijk is om jezelf te blijven uitdagen en intellectueel actief te blijven. Daarom nodigen wij u graag uit om aan deze colleges deel te nemen.

  Maar wie zijn ‘wij’?

  Wij zijn een werkgroep uit de ‘De Drie Ranken’ in de wijk De Maten in Apeldoorn, die zich heeft verbonden aan de landelijke stichting Oud Geleerd Jong Gedaan(OGJG)
  OGJG organiseert sinds 2014 collegereeksen voor senioren door enthousiaste student-docenten. Zij zijn inmiddels actief in 7 provincies en bereiken dit jaar 4200 leergierige senioren. De Drie Ranken en Oud Geleerd Jong Gedaan organiseren nu ook collegereeksen in Apeldoorn. Vooreerst drie reeksen van ieder vier colleges in het seizoen 2019-2020. Ook al vinden de colleges plaats in De Drie Ranken en zijn we als werkgroep verbonden aan deze geloofsgemeenschap, het is nadrukkelijk geen kerkelijke activiteit! Wij zien uw aanmelding graag tegemoet en zullen u graag ontmoeten.

  Praktische informatie:

  • Plaats: De Drie Ranken, Eglantierlaan 202 in de Maten, Apeldoorn
  • Data eerste collegereeks: Dinsdagmiddag 8, 15, 22 en 29 oktober 2019
  • Tijd: Inloop 15.00 uur. College 15.30 – 16.30.
   Vragen en nagesprek 16.30 – 17.00
  • Onderwerp: Biotechnologie in ons dagelijks leven.
   Docente: Maaike Dekker
  • Kosten: € 20 voor de hele reeks van 4 colleges in oktober, incl. per college 1 x koffie/thee
  • U geeft zich op voor de hele reeks van 4 colleges via een mail aan oudgeleerdjonggedaan@3ranken.nl, met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.
   Aanmelding wordt pas definitief na ontvangst van uw betaling. Bij over-intekening krijgen senioren voorrang boven niet senioren.
  • U betaalt voor de reeks van oktober graag uiterlijk 2 weken voor de startdatum € 20,00 op rekeningnummer: NL30 INGB 0009112921 n.v. Stichting Vrienden Huis van Ontmoeting te Apeldoorn. Onder vermelding van Collegereeks Biotechnologie OGJG Apeldoorn
  • Data 2e reeks colleges: 4, 11, 18 en 25 februari 2020
  • Data 3e reeks: 7, 14, 21 en 28 april 2020
  • Voor nadere informatie: Gert Nijmeijer – 0653783808