Oliebollenactie

De oliebollenactie is een jaarlijks terugkerende actie, waar De Drie Ranken al in de jaren negentig mee is begonnen. Eind december bakken meer dan honderd vrijwilligers in korte tijd ongeveer 10.000 oliebollen en 2500 appelbeignets. De lekkernijen worden vervolgens in een kraampje bij de kerk verkocht. De actie is al jarenlang een succes: het zorgt voor verbinding tussen alle medewerkers en het levert ook nog geld op. 

Goede doelen

De opbrengst gaat naar een diaconaal doel en/of een doel van onze eigen kerk, De Drie Ranken. Daarnaast gaan er meer dan 2000 oliebollen naar de voedselbank.

Komende actie

Hoewel door corona de oliebollenactie een aantal keren moest worden afgelast, hopen we in 2022 weer te kunnen bakken, in en naast onze kerk. 

Aanmelden

Wil je meehelpen? Je moet nog even geduld hebben, maar vanaf november worden alle oud-medewerkers benaderd of ze weer mee willen doen. Ook kun je je opgeven door een e-mail te sturen naar oliebollen@3ranken.nl. Geef daarbij aan wat je zou willen doen en op welk tijdstip. Wij gaan dan vervolgens proberen hiermee een goede planning te maken.
Klik hier voor een overzicht van de activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden.

Oliebollen kopen

Via de website kun je te zijner tijd informatie vinden over hoe je oliebollen en appelbeignets kunt bestellen en waar en wanneer je ze kunt kopen.

Contact

De actie wordt gecoördineerd door de oliebollencommissie, bestaande uit de volgende leden: Bert Wolters,  Karel Stolk, Tijs Winkels en Cees van der Eems. De commissie is te bereiken via oliebollen@3ranken.nl