Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Mijn kerk

Drie Ranken Logo
 1. Op weg naar een visie voor de Drie Ranken in 2030

  Onze wereld is volop in beweging. Zowel binnen als buiten de geloofsgemeenschap gebeuren veel mooie dingen. Als geloofsgemeenschap raken we hierdoor geïnspireerd, we willen en moeten hier wat mee doen. Daarom willen we ons opnieuw bezinnen op de toekomst. Het jaar 2030 is gekozen als richtpunt. Een periode die lang genoeg is om vrij te dromen over de toekomst en kort genoeg is om ons te dwingen concreet te worden en actie te ondernemen.

  We gaan bij het vaststellen van de visie uit van het positieve. Dus geen problemen oplossen maar kansen creëren. Dus niet somberen over een lege kerk maar gebruik maken van alle positieve betrokkenheid binnen de geloofsgemeenschap. Wat zijn mooie herinneringen en ervaringen? Waar word je persoonlijk warm van? Wat raakt je? Om te beginnen, willen we op verschillende manieren met allerlei groepen van jong tot oud aan de slag om verhalen op te halen en antwoorden te verzamelen op de gestelde vragen.

  Later zal dat leiden tot beelden van de geloofsgemeenschap waarvan wij allemaal dromen. Met deze beelden gaan we de stappen zetten om deze dromen waar te maken.

  Inspiratiedag Mijn Kerk

  Zondag 22 januari organiseren we een inspiratiedag met als thema: Dromen over de Toekomst.
  De dag begint met een Open Kring Viering en LichtBoot. Na koffie, thee en fris is er een programma voor kinderen van de basisschool en een programma voor jongeren & volwassenen tot ca. 15.30 uur.

  We gaan tijdens deze inspiratiedag  dromen over de toekomst. In de afgelopen drie maanden hebben we verhalen verzameld over goede ervaringen met de geloofsgemeenschap. Dat heeft een rugzak vol mooie verhalen opgeleverd. Woorden die steeds weer terugkwamen zijn inspiratie – thuis – verbondenheid – God – mensen – oecumene – omzien naar elkaar – gemeenschap – welkom. Met al die woorden in gedachten gaan we dromen over de toekomst van onze geloofsgemeenschap. In kleine groepjes zoeken we naar woorden en beelden voor onze dromen. Daarna staat een lunch voor ons klaar.

  Na de lunch is er ruim de tijd voor een keus uit een veelkleurig aanbod van creatieve en actieve workshops:

  • Schilderen met Margreth Wind,
  • Geloven in de toekomst met Dirk van de Glind,
  • Kerkmuziek in 2030 met Ronald van Drunen,
  • Bloemschikken met Carla van der Wal en Hetty Davidson,
  • Een natuurwandeling met Carla van Beek,
  • Een frisse kijk op vergaderen met Arjen Uittenbogaard,
  • Nieuwe vormen van vieren met Jennie Harmelink,
  • Moderne media met Elbert Vink
  • Sacred dance met Els Lagerweij.

  Kom en doe mee. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor de kosten van deze dag is fijn (richtbedrag 5 euro).

  Onze verhalen

  Inmiddels hebben we al een groot aantal positieve verhalen verzameld. Hierin komt een aantal woorden steeds terug. Deze woorden vind je in de afbeelding hieronder.

  wordcloud-voor-inspiratiedag

   

  Een selectie van de verhalen tot nu toe:

  • Mijn Kerk, Mijn Ervaring: ‘Te merken dat ook onze kinderen mensen om zich heen hebben gevonden waar ze zich thuis voelen en vertrouwen hebben, op een plek waar veel mensen samenkomen die graag naar anderen omzien. Hierdoor voel ik verbondenheid.
  • Steun vanuit de gemeente bij ziekte, allerlei kaarten van verschillende mensen gehad. Ook deden we mee aan een gespreksgroep in 2009. Het was mooi om eigen geloof te delen en erover van gedachten te wisselen met onbekenden. Dat gaf verbondenheid, er ontstond vriendschap. Een zinvolle en verrijkende ervaring.
   Het geeft troost, en maakt mij bewust van mijn relatie met God en de mensen om mij heen.
  • Bij het afscheid van Peter Hendriks heb ik drie mensen met drie bijzondere en persoonlijke verhalen mogen interviewen. Ik mocht heel dichtbij komen.
   Het maakt me trots, ik heb er veel van geleerd. Het geeft ook verdieping, ik ontmoet God in de ontmoeting met anderen.
  • Alle interviews met jongeren, de uitwerking ervan in “Het geloof ligt op straat”. De ervaring dat je hier welkom bent als kerkelijk zwerver (officieel RK) en dat deze kerk midden in de gemeenschap van de Maten en Apeldoorn wil staan.
   Dat geeft mij vertrouwen in en hoop op toekomstige generaties en geloof in de uiteindelijke levensvatbaarheid van oecumene. Ik voel mij ook gezien.
  • Bij het afscheid van de kindernevendienst van mijn kleinkinderen. Zo bijzonder, ze werden gezien, door ouders en pastor gezegend en ze mogen verder naar Next Step, de volgende viering en het Hemels Gelag.
   Het raakt mij emotioneel, maar dat ervaar ik wel vaker in de vieringen. Het zingen van liederen die diepere gevoelens naar boven halen. Soms heel intens.
  • Je wordt hier gezien en ik voel me thuis. Ik voel me geen gastlid, maar één van jullie! Fijn, en dat moet doorgaan voor de toekomst.
   Dit raakt me ik voel me verbonden. Ik hoop dat ik dit nog lang hier mag doen.’
  • Bij verlies in de gezinssituatie kregen we veel reacties, zonder dat we dit kenbaar hadden gemaakt. “Omzien naar elkaar”! Dit gaf ons een warm gevoel, een weten dat er met je gerouwd werd en met je mee geleden werd.
  • In mijn verlieservaring heb ik veel troost en liefde ervaren in mijn kerk, God kwam dichtbij en ontroerde mij… Ik voel de verbondenheid, laat ik zeggen op zielsniveau. Dat geeft me vertrouwen in ons mensen, gaf mij rust, spirituele rust…

  Je verhalen delen

  Wil je je eigen verhaal hier delen? Stuur die dan naar mijnkerk@3ranken.nl, of gebruik de knop hieronder.

  De regiegroep Mijn Kerk 2030
  Gertrudeke, Harro, Elise, Tjade, Mark
  mijnkerk@3ranken.nl

  Laat een bericht achter

   
   
   
   
  Laat hier (anoniem) uw bericht achter.
  (nog geen berichten)