Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Kerst in de Maten 2018

  Kerst In de Maten…DOE MEE!

  Kerstavond 2018 zijn er geen (kinder-)kerstnachtdiensten. En dat heeft alles te maken met de verbouw van de kerk. In plaats daarvan is er “Kerst in de Maten”.

  Samen met Don Bosco en buurtvereniging Warenargaarde, organiseren we als De Drie Ranken een kerstwandeling. Deze begint op het Violierenplein, en eindigt in het gebouw van Don Bosco.

  Het idee?

  Deelnemers verzamelen zich op 24 december tussen 17.00 en 20.00 uur op het Violierenplein achter de kerk. Daar is muziek en iets te drinken, en schrijven de deelnemers zich in. (Net als toen!). Ruim 500 mensen lopen in groepjes van zo’n 15 personen, die elke 5 minuten vertrekt. Zij lopen onder leiding van een gids. Die neemt haar/zijn groepje mee langs scenes uit het kerstverhaal, gespeeld door vrijwilligers. De wandeling duurt max. 40 minuten.

  Om dit te laten lukken hebben we veel vrijwilligers nodig. Heel veel. Vind je het leuk om een rolletje te spelen ( de teksten zijn kort en goed te doen) , schrijf je dan nu in via kerstindematen@3ranken.nl .

  Op dinsdag 4 december is er om 20.00 uur een voorlichtingsavond in De Drie Ranken (boven). Daar krijg je tekst en uitleg, en kun je je definitief opgeven.

  Rollen die vervuld moeten worden:

  Ambtenaren, tollenaars, gidsen, profeet, smid, man langs de weg, herders, drie koningen, vrouw bij de put, engelen, Jozef, maria en kindje.

  Daarnaast: mensen voor de catering, opbouw en afbreken.