Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Geloven is tegendraads

  Geloven was vroeger misschien vanzelfsprekend … je werd er mee opgevoed en dus ging je er in verder …

  Vandaag de dag is geloven – laat staan naar de kerk gaan – helemaal niet meer vanzelfsprekend . Je kind laten dopen is dan ook bijzonder. Laat staan dat je als 7-jarige of 15-jarige zelf graag gedoopt wilt worden! Dat is vrij uniek. Het is tegendraads, tegen de meerderheid van de mensen in.

  Daarom is het zondag feest in de kerk. Vijf kinderen worden gedoopt: Evy Langenberg, Esmee Holtkamp, Isabelle Buitenhuis, Olivia Cusveller (7) en Helin Artak Stolk (15).

  tegendraads

  En het klinkt misschien gek, maar deze doop past goed bij het verhaal van Abram en Sarai dat we horen (Genesis 12). Voor hen is geloven ook tegendraads. Voor het betekent het: op weg gaan zonder zekerheden, maar wel met vertrouwen. Omdat je een stem hebt gehoord die je roept… Omdat je geraakt bent door een visioen van hoop.

  We zijn in de Veertigdagentijd aangekomen. Thema van deze weken naar Pasen toe is ‘Een gebroken wereld heel maken’. Mensen worden geroepen om keuzes te maken, verantwoordelijk te zijn voor deze wereld. Aan de hand van de verhalen van Abram en Sarai horen we hoe je een partner van God kunt zijn. Want zo zijn mensen bedoeld. Je bent geen speelbal van het lot, je hebt iets te kiezen, je hebt iets te geven.

  Kinderkoor spRANKel zingt in deze viering, er is volop muziek. Het belooft een feestelijke viering te worden.