Foto’s/beelden als hulpmiddel bij rouwverwerking

In september en oktober zal er in diverse ruimtes in de Drie Ranken een fotoserie worden geëxposeerd in het kader van Apeldoorn Fotostad. Dit project is opgezet om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met kunst.

De fotoserie is gemaakt door Tom Schoemaker. Tom heeft deze fotoserie gemaakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw. Bij elke foto heeft hij een passende tekst gevonden. De foto’s zijn vrij te bekijken, maar het is ook mogelijk om dit in aanwezigheid van de maker zelf te doen.

Op woensdag 20 september komt Tom zijn verhaal vertellen. Er zal om 19.30 uur gestart worden met een interview en daarna krijgen de bezoekers de gelegenheid om in 2/3-tallen langs de foto’s en hun toelichting te lopen. Ze krijgen daarbij passende vragen mee om met elkaar in gesprek te gaan.
Naast vertellen over zijn werk wil Tom mensen ook graag zelf laten ervaren hoe beelden/foto’s een rol kunnen spelen bij het omgaan met rouw. Hij komt daar uitleg over geven op woensdag 25 oktober. Na de uitleg die start om 19.30 uur kunnen de bezoekers zelf aan de gang in diverse ruimtes in de Drie Ranken. De foto’s kunnen met eigen camera worden gemaakt of ze kunnen door Tom worden gemaakt met zijn camera.

  • Waar: De Drie Ranken, Eglantierlaan 202, Apeldoorn.
  • Wanneer: op woensdag 20 september en woensdag 25 oktober van 19.30-21.30 uur
  • Kosten: € 2,50 per avond (graag gepast betalen)
  • Aanmelden: om te weten hoeveel mensen er komen kunt u zich aanmelden via vonc@3ranken.nl