Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. En waar leef jij voor?

  Terwijl de vissers aan het werk zijn, komt Jezus naar hen toe. Ze raken aan de praat en er ontstaat een gesprek over het wezenlijke van het leven. Jezus zegt: God is dichtbij. De vissers worden geraakt. Ze laten alles achter en volgen hem. Ze geven hun krachten voortaan aan het koninkrijk van God. Ze worden vissers van mensen. Ze zullen er geen spijt van krijgen.

  Zou je je zoiets vandaag de dag nog kunnen voorstellen? Het lijkt een andere wereld. En toch is het soms dichterbij dan je denkt. Ik ben Jezus natuurlijk niet, maar ik had vandaag – bezig met de voorbereiding van deze viering – ook een bijzondere ontmoeting met een gemeentelid.

  en waar leef jij voor

  Terwijl hij aan het werk is in de Media Markt, kom ik hem tegen en vraag hoe het met hem is. We raken aan de praat over het wezenlijke van het leven. ‘Pas na mijn veertigste vraag ik me echt af, wat ik nu belangrijk vind in mijn leven,’ zegt hij. ‘Toen ik twintig was, ging het over studeren om een goede baan te vinden en over geld verdienen. Nu is het tijd voor diepere vragen.’

  Waaraan wil je je krachten geven in dit leven? Wanneer zul je later goed terugkijken op de beslissingen die je hebt genomen? Vragen om bij stil te staan.

  In de viering delen we brood en wijn met elkaar en weten ons zo welkom in het koninkrijk van God.