Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Diaconale werkgroepen – Creatieve handwerkgroep

Drie Ranken Logo
 1. “Creatieve handwerkgroep” De Drie Ranken

  Iedere woensdagmorgen is het van 10-12 uur een gezellig geroezemoes in de kleine kerkzaal van De Drie Ranken. Gepraat, gelach, geloop, getikker van breipennen, enz. De Creatieve handwerkgroep komt daar wekelijks bij elkaar en dat is zo’n groot succes dat ze woensdag 15 november 2015 alweer hun 30 jarig bestaan vierden met een leuke workshop’bloemstukje maken! DSCF5466Naast het creatief bezig zijn, staat vooral de onderlinge ontmoeting centraal. Er worden kaarten gemaakt, kussens, mutsjes en truien gebreid, er wordt geborduurd en met servetten gewerkt.

  gebreide mutsjes (4)En aan één tafel worden er altijd onder leiding van iemand leuke knutsels/ poppetjes of kerstversiering gemaakt van lapjes, balletjes of wat dan ook maar.
  Ieder mag doen waar hij/zij zin in heeft. Niets moet en alles ( nou ja… veel) mag. De een blinkt uit in het een en helpt de ander en weer een ander heeft een leuk nieuw idee voor bijv. de kerstmarkt. Soms lukt knutselen, breien of borduren niet meer, maar dan blijft men toch vaak gezellig blijft komen. Want wat is er niet leuker dan halfweg de week even met elkaar bij te praten tijdens de koffie/thee. Momenteel (november 2015) zijn er 49 leden. Niet iedereen is er elke week, maar gemiddeld zijn er zo’n 35 bezoekers. De vele ansichtkaarten ( jubilea, verjaardag, condoleance, beterschap enz.) zijn te koop in de hal van De Drie Ranken. Na ca. 25 jaar voor een doel ‘ver weg’ werken we nu voor een doel in onze eigen geloofsgemeenschap en wel het vervangen van de tafels in de kleine kerkzaal. Een behoorlijke kostenpost. De kaarten en de kerstmarkt zullen een eerste aanzet betekenen.

  DSCF3971We besteden extra aandacht aan een gezellige Sinterklaasochtend en aan de kerst en meestal ergens eind januari gaan we niet om 12 uur naar huis, maar genieten dan eerst van een heerlijk stamppotbuffet.

  DSCF4703De laatste jaren vermaken we ons ook uitstekend als we in maart/ april met z’n allen een heerlijke High-Tea hebben (High-Coffee mag je het ook noemen.)

  DSCF5951

  Eén keer per jaar op de 1e woensdag van september gaan we met de bus een dagje uit. Wie dat wil kan daar het hele jaar door 1 € per week voor sparen.

  DSCF4060

  Meestal wordt de 2e zaterdag van december de kerstmarkt georganiseerd. Een gezellige happening, waar velen uit de geloofsgemeenschap aan meewerken.

  Iemand die er tegenop ziet om voor het eerst te komen, bezoeken we eerst gezellig even thuis en of we halen hem/haar de eerste keren even op. Geen probleem! Misschien leuk om te weten: Onze jongste is 39, al is dat er slechts eentje, maar verder liggen de leeftijden tussen de 53 en 95 jaar! U/ jij ziet….. zowel jonger als ouder … van harte welkom!

  Meer weten? Meedoen? Of zijn er vragen? U kunt bellen met Anneke Sijtsma tel. 055-541 28 24 of Tineke Gerritsen tel. 055-533 64 31 of mailen naar creatievehandwerkgroep@3ranken.nl

  Terug naar diaconale werkgroepen.