Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Collecteren op een andere manier, doet u mee?

  Omdat bijna alle betalingen tegenwoordig digitaal plaatsvinden is er een methode ontwikkeld om ook collectes rechtstreeks over te maken. Het verwerken van de giften is veel eenvoudiger en dit levert een grote besparing van tijd en kosten op. We bevelen het van harte aan. In plaats van het tot nu toe vermelde banknummer voortaan graag kiezen voor een van de volgende manieren:

  Via telefoon of tablet
  Download de Appostel app via Playstore van Android of de Appstore van Apple of scan onderstaande QR code.
  – Kies voor Gemeente Apeldoorn en vervolgens voor Prot. Gem. Apeldoorn.
  – Als u al een account heeft, log dan in met uw gegevens of maak een nieuw account aan.
  – Kies links bovenin het scherm op het ‘ovaaltje’ met het €-teken en waardeer uw tegoed op. Dit heeft onze voorkeur omdat hier geen extra bankkosten aan verbonden zijn.
  – Kies voor collecte/doel of collectebonnen.
  – Kies voor De Drie Ranken en als u vervolgens op ‘gift’ klikt kunt u per collecte ieder gewenst bedrag invullen.

  Via pc of laptop
  Het overmaken van uw bijdrage kan via deze link
  – Kies Wijkgemeente De Maten.
  – Klik vervolgens op het plaatje met de collectezak. U ziet dan het giftenformulier. Hier kunt u met uw account inloggen, maar het hoeft niet. U rekent af via uw betaaltegoed of via iDEAL bij uw bank.
  – Ook hier kan per collecte ieder gewenst bedrag ingevuld worden.
  Geen internetbankieren?
  Voor degenen die niet met internetbankieren werken, wordt nagedacht over een oplossing. Hierover hoort u later meer.
  Collectebonnen
  U kunt nog altijd met collectebonnen betalen, die bestelt u via deze link bij PKN Apeldoorn. De collectebonnen worden na betaling via de post verstuurd. Het is niet meer mogelijk om ze in de kerk te kopen. Zolang er geen kerkdiensten bijgewoond kunnen worden kunt u de collectebonnen inleveren bij De Drie Ranken. Doe uw bonnen in een envelop, zet daarop de datum van de zondag en hoeveel bonnen bestemd zijn voor collectedoel A, B en/of C. Deze envelop kan tijdens openingstijden afgegeven worden bij de beheerder of u doet deze in de brievenbus van de kerk (Eglantierlaan). Inleveren voor meerdere weken of eens per maand kan ook. Dan worden collectes gelijkelijk verdeeld. Nadere informatie hierover: Anneke Scherpenzeel, voorzitter wijkdiaconie, diaconie.voorzitter@3ranken.nl, tel. 533 84 55.
  Fiscaal aftrekbaar
  Vanaf 1 januari 2021 zijn giften alleen nog fiscaal aftrekbaar als deze via een bankafschrift kunnen worden aangetoond.
  Hulp nodig/vragen?
  Hebt u vragen over bovenstaande of hebt u hulp nodig om uw bijdrage voortaan digitaal over te maken, schroom dan niet contact op te nemen met Hendrie Kroes, telefoon 06 – 222 292 21 of via kerkrentmeesters@3ranken.nl
  Samen komen we er vast uit, al doende leren we.