Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Dietrich Bonhoeffer in gebeden, gedichten en beelden

Drie Ranken Logo
 1. Bonhoeffer_1
  klik op de afbeelding voor de expositie

   

  Dit jaar vieren wij in Nederland 75 jaar bevrijding. Alle aanleiding, vonden wij, om na te denken over grote begrippen als vrijheid en verantwoordelijkheid. In De Drie Ranken wilden wij daarom aandacht geven aan het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer. Deze Duitse dominee en theoloog werd op 9 april 1945 op persoonlijk bevel van Hitler opgehangen, op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Hoewel jong gestorven, op 39 jarige leeftijd, heeft hij veel gedachten nagelaten waar mensen tot op vandaag inspiratie uit putten.

  Wij beschikken in de maand mei over een tentoonstelling van dertien schilderijen, gemaakt door Jeltje Hoogenkamp. Die hadden we graag in de kerk laten zien. Ze zijn verbeeldingen bij dertien gebeden en gedichten van Bonhoeffer. Door corona is alles anders. En dus hebben we besloten de teksten en beelden te presenteren in de vorm van filmpjes die we hier, gedurende de maand mei, een plaats geven op de website.

  Die schilderijen vormen samen met liedteksten en gedichten een project van ‘de Roos van Culemborg

  Voor wie de gedichten en gebeden mee wil lezen is er een beperkt aantal brochures beschikbaar in De Drie Ranken, verkrijgbaar op doordeweekse dagen tussen 09.30-11.30 uur. (€2,-).

  In het najaar zal alsnog een aantal avonden worden gehouden rond Bonhoeffer. Daar leest u later meer over. We wensen u veel inspiratie!

  Henri ten Brinke, Arie Nagel, Arie van der Plas en Ad Wijlhuizen.