Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

Drie Ranken Logo
 1. Berichten over de openingsweek van 18 tot en met 26 september 2021

  Wethouder opent De Drie Ranken

  Onder belangstelling van vele genodigden opende wijkwethouder Detlev Cziesso op vrijdagavond 24 september het nieuwe gebouw van De Drie Ranken. Met een druk op de knop startte hij een lichtshow die de toren van de kerk in vele kleuren zette. Met aansluitend een kort muzikaal optreden werd de openingshandeling afgesloten.

  Open dag groot succes

  De organisatoren van de open dag, afgelopen zaterdag 25 september, kijken terug op een zeer geslaagde dag. Gedurende de hele dag was er ruime belangstelling van de bezoekers voor het gebouw en voor de vele activiteiten. De mensen hebben De Drie Ranken goed weten te vinden en de reacties waren ook positief.

  Goed bezocht OGJG-college 

  Aan het eind van de openingsweek heeft de werkgroep Apeldoorn Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) op vrijdag 24 september een gratis gastcollege georganiseerd voor belangstellenden. Student/docent Daan van Herpen heeft het onderwerp Klimaatverandering op boeiende wijze besproken. Dat de mens de belangrijkste veroorzaker is van de klimaatverandering en dat niets doen geen optie is, was de duidelijke boodschap van dit college. Dat de toehoorders erg geïnteresseerd waren, bleek wel uit de vele vragen en reacties. Het was, kortom, een zeer geslaagde middag. Dit was een mooie introductie van de collegereeks die OGJG in februari 2022 zal organiseren met het thema De aarde uit balans. Ook deze colleges zullen worden gegeven door Daan van Herpen.

  Felicitaties en bloemen  Er zijn al diverse felicitaties binnengekomen ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe gebouw. Zo heeft basisschool De Kring een mooie bos bloemen gestuurd. Een speciale felicitatie is afkomstig van een oudere meneer, lid van De Drie Ranken, die graag het nieuwe gebouw wilde bekijken. In 1975 was hij namelijk al betrokken bij de bouw van het oorspronkelijke kerkgebouw. Hij was dan ook aangenaam verrast dat er ter gelegenheid van de opening een tentoonstelling te bezichtigen is over de geschiedenis van De Drie Ranken. Ook hij bracht een prachtige bos bloemen mee. De tentoonstelling is overigens ook op de open dag te bekijken.


  Film ‘De wilde stad’ goed bezocht

  Op woensdagavond 22 september kon de werkgroep VONC eindelijk weer een filmavond houden. De organisatoren waren blij verrast door het grote aantal bezoekers, wel 25! Er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden, omdat de filmzaal vol was. ‘De wilde stad’ was een heerlijke film, met veel bijzondere momenten van dierlijke bewoners van Amsterdam, gezien door de kattenogen van stadskat Abatu. De film werd ondersteund met prachtige, afwisselende muziek. Kortom, het was een geslaagde filmavond in De Drie Ranken.


  Feestavond jongeren

  Geplaatst in overleg met betrokkenen

  Op zaterdagavond 18 september startten de jongeren van De Drie Ranken de openingsweek met een spetterende feestavond. Dat het een succes was, blijkt uit de reactie van een van de vrijwilligers: ‘Ik wil jullie graag vertellen hoe fantastisch het feest voor de jeugd was. Het was goed georganiseerd, maar wat nog belangrijker is, er waren 25 jongeren die allemaal enorm uit hun dak zijn gegaan. Een fantastische opening van de jeugdruimte en een prachtig begin van het nieuwe seizoen. Wat was het fijn om die jongeren allemaal zo bij elkaar te zien en dat ze het zo gezellig met elkaar hebben!’