Geloofsgemeenschap De Drie Ranken – Wijkgemeente in Apeldoorn

All souls all mates

kaarsenactie Drie Ranken Logo
 1. Allsoulsallmates  Vrijdagavond 30 oktober 2020 zullen in het winkelcentrum De Eglantier, op het plein voor brasserie Sillies, duizenden kaarsjes aangestoken worden. Deze activiteit is bekend geworden als All Souls All Mates. Eerst begint het LichtUur met muziek, verhalen en poëzie om 19:00 uur in de grote zaal van de Drie Ranken. De kaarsjes worden aangestoken van 20:00 uur tot 21:00 uur. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd zelf ook een kaarsje aan te steken. Een kaarsje branden is inmiddels een breed gangbare vorm om betrokkenheid uit te drukken.

  Samenleven vraagt om aandacht, zorg en respect voor elkaar. All Souls All Mates vraagt daar symbolisch aandacht voor. Het is een actie om stil te staan bij de mensen die gestorven zijn, die je uit het oog verloren bent of die om welke reden dan ook speciaal voor je zijn en in je gedachten en in je hart zijn. De All Souls All Mates kaarsenactie is bedoeld voor het creëren van een avond van saamhorigheid en meeleven met elkaar voor alle bewoners van de wijk De Maten en daar buiten.

  Naast de duizenden kaarsjes zijn er diverse andere activiteiten die erop zijn gericht om verbondenheid met elkaar te ervaren. Zo is er vóórdat de kaarsjes worden aangestoken, het LichtUur in de Drie Ranken. Een uur vol muziek, voordracht, verhalen en film. Thema van het LichtUur is ‘Oud verdriet’. Verder is er tijdens All Souls All Mates weer de ‘disgenoten’ tafel, de ‘schrijf een naam’ pastoraatskraam, de spiegeltent met ontelbare kaarsjes, en nieuw, De Oversteek, een vijver waarop u bootjes met naam en lichtje kunt laten varen. U kunt zelf een naam en een tekst opgeven op de gedachtenis­pagina op de Drie Ranken website of tijdens de kaarsenactie op de twitterwall. In het café is live muziek en kunt u een drankje krijgen.

  Verder is er een crowdfundactie gestart:
  Lieve vrienden, de kaarsenactie All Souls All Mates brengt mensen samen.
  Help jij mee All Souls All Mates mogelijk te maken! Doneer dan en geniet van het geven én van de vele kaarsjes op 30 oktober vanaf 19:00 uur, Eglantierlaan te Apeldoorn

  Beelden van vorige jaren:

  P1020254 P1020265

  P1020270 P1020272

  P1020280

  P1020285

  What do you want to do ?

  New mail